Botox i Stockholm

Jag som utför botox på kliniken heter Caroline Tesch och är certifierad injektionsbehandlare. Botox är en behandling inom skönhetsbranchen framförallt mot så kallade mimiska rynkor mellan ögonbrynen, i pannan och runt ögonen, ofta kallade kråksparkarna.

Jag utför naturligtvis annan behandling också med botox:
Behandling av s.k. rökrynkor, denna botoxbehandling är lite speciell men mycket effektiv. Rynkorna kommer inte bara av att man röker utan även när man kniper runt munnens ringmuskel, antingen omedvetet på natten eller när man koncentrerar sig. En annan indikation är när man visar mycket tandkött vid skratt och vill undvika detta.
Om du biter ihop käkarna, så att dina tänder förstörs eller är spänd i käkmusklerna är botox en lösning på problemet. Jag använder mig själv av denna botoxbehandling och tycker det är en befrielse! Tandskena i sin ära till trots.

Lider du av svettningar under armarna, så är botox en fantastisk behandling! För behandlingar av svettningar på andra ställen finns hjälp att få via vanliga sjukvården. Problem med s.k. apelsinhaka, svaret är botox.
Sura mungipor? Om du har starka muskler som drar ner mungiporna, så hjälper botox! Platysmaband, dvs uttalade muskler på halsen, behandlingen heter botox.Boka tid för estetisk behandling med botox i Stockholm här!

Botox historia
Preparatet användes till en början i USA vid behandling av ögonmuskelsammandragningar, spasm, för att förslappa muskeln. Som bieffekt såg man att de mimiska rynkorna kring ögonen helt eller delvis slätades ut. Mot bakgrund av det goda resultatet började man även använda preparatet inom den kosmetiska kirurgin.

Något annat man upplevde när man började med botoxbehandlingen var att migrän och huvudvärk försvann. Migrän är nu en stor indikation för behandling med botoxUnder årens lopp har flera indikationer för behandling med botox växt sig fram. Exempel: irriterad urinblåsa, whiplashskador mm då botoxens förmåga att slappna av muskler leder till smärtlindrning. Preparatet förlamar helt eller delvis musklerna som ligger under huden.

Hur verkar botoxen?
Injektion av botox är mycket lokal och därför krävs det många små stick. Det går åt olika mycket från person till person beroende på muskelns styrka. Effekten av behandlingen inträder först efter några dagar upp till en vecka och full effekt kan dröja upp till två veckor. Muskeln slappnar av och du kan inte dra ihop den, vilket innebär att rynkorna slätas ut. Jag anpassar mig efter dina önskemål och strävar alltid efter ett naturligt resultat. Man kan själv välja om man vill ha kvar lite rörelse, man behöver inte bli helt stel. Om du ej erhållit tillfredställande effekt efter 2 veckor, så kan man komplettera behandlingen och detta ska du göra senast 4 veckor efter grundbehandlingen. Komplementet är inkluderat i priset. Hur länge resultatet sitter i är individuellt, beroende på hur stark muskulatur du har. Efter ca 3-6 månader kan man ge en ny injektion. Några negativa effekter har man inte sett med långtidsbehandling.

Injektionsbehandling med Botox i Stockholm
Preparatet injekteras under huden i muskeln. Om man är känslig kan området behandlas med is eller kylspray innan behandlingen, för att få smärtlindring, vilket oftast inte behövs.
Botox biverkningar: Små blåmärken kan uppkomma på injektionspunkterna – dessa försvinner dock snabbt. I mycket sällsynta fall kan man få problem men hängande ögonlock. Denna biverkan är mycket ovanlig men om detta skulle hända ber jag dig ta kontakt med mig så fort som möjligt för att ”motbehandla” detta.
Sällsynt är att du kan få en lätt huvudvärk när botoxen börjar värka. Detta är dock övergående och kan behandlas med parcetamol eller dyligt.
Botox injiceras lokalt och ger inga bieffekter i övriga kroppen.
Varmt välkommen att boka en tid för botox i centrala Stockholm!

Så går det till

Se mer

Kundomdömen