Carboxy

Med en carboxy behandling kan du få reducerade celluliter, hängande hud, mörka ringar under ögonen, mjuka upp gamla ärr, samt behandla hudbristningar.

Upplever du att du har mörka ringar under ögonen?
Eller att din hud runt käkpartiet börjar få lite ”hamsterpåsar”?
Eller behöver huden en uppstramning på hals, dekolletage, handryggar eller armar?
Små rynkor och veck I ansiktet?
Har du ärr efter finnar eller andra ärr?

Koldioxidterapi eller carboxy brukar kallas ”mirakelgasen” och har av vissa kallats ”det största som hänt estetiska behandlingar sedan botox”.
Men den medicinska och terapeutiska användningen av koldioxid har använts av det medicinska samfundet I europa sedan 1950-talet, vanligen förr för cirkulationsproblem av olika slag.


Hur fungerar en carboxy-behandling?

När vi åldras så avtar cellförnyelsen. Om man t ex har bantat periodvis genom åren, ökat I vikt eller byggt muskler blir kapillärerna (små fina blodkärl) vilande och därmed tillförs det naturligt väldigt lite syre till området, varför cellförnyelsen avtar.
I kombination med yttre påfrestningar och andra variablar hämmas cellernas förmåga att förnya sig och fungera tillfredsställande.
Huden förlorar långsamt sin elasticitet och kollagen.
Vid 30 års ålder har syrenivåerna I huden gått ned med 25% och hela 50% vid 40 år.

Kroppen får sitt syre genom grundläggande andning, men med inandning följer även faktorer som föroreningar som minskar syrehalterna ytterligare. Kroppen kommer I första hand transportera syre till viktiga organ och slutligen till huden.
När huden inte får tillräckligt med syre blir den mer benägen att åldras, och kan ge symptom som irritationer, åldersfläckar, celluliter och oelastisk hud.


Hur går det till?

Vid carboxy-behandlingar levereras koldioxidgas med en tunn nål som är fäst vid ett rör, som avger små kvantiteter av kvalitativ koldioxid in under hudytan I ett kontrollerat flöde och dos via en ce-märkt maskin enbart för carboxy-behandlingar. Beroende på vilken indikation som behandlas, kan man se gasen när den färdas inom de ytliga hudlagren som ett mindre utsprång. I de fall vi behandlar celluliter eller fett levereras gasen djupare in I hudlagret.

När koldioxidgasen genomsyrar huden tolkar kroppen detta som en syrebrist och reagerar genom att öka blodflödet och tillväxtfaktorer som vegf (vascular endothelial growth factor), vilket bidrar till kroppens produktion av nya blodkärl. Det ger en ökning av syre och näringsämnen till det behandlade området och förbättrar cirkulationen avsevärt och ger en cellrestaurering. Genom den ökade syrehalten förbättras även vätskeretention eller svullnad (ödem) I området.

För en dermal effekt som reducerar fina linjer, rynkor och hudbristningar stimulerar det ökade blodflödet produktionen av ditt egna kollagen, vilket kommer att mjuka upp fina rynkor (läpprynkor t ex ) mörka ringar under ögonen, en uppstramning av käklinjen och mindre synliga ”hamsterpåsar”, eller hals och dekolletage.
Kollagenet stimuleras långsiktigt med mer regelbundenhet vilket ger en åtstramande effekt.
Oelastisk hud och hängiga käkar och halsar förbättras avsevärt. För fettreducering som vid exempelvis dubbelhaka, så slussas uppvärmd koldioxidgas med hög volym in djupt I det fett som sedan bryts ned och stimulerar nya blodkärl och en föryngring av huden.

Carboxy-behandlingar är en säker och välbeprövad metod för att föryngra, återställa samt rekonditionera hud, rynkor, hudbristningar och ärr, minska en del fettdepåer, även förbättra huden vid celluliter, med det är inte sagt att de försvinner helt.


Vilka områden kan man behandla?

Traditionellt har hud runt ögonen varit svåra att behandla men med tillkomsten av carboxy kan detta område nu behandlas mer effektivt.

Behandling med carboxy therapy förbättrar

 • mörka ringar under ögonen genom att öka syresättningen I området.
 • påsar under ögonen genom att huden stramas åt, en blygsam fettminskning sker
 • kråksparkar/rynkor och linjer runt ögonen minskar p g a kollagenstimulering
 • hudstrukturen på övre ögonlock förbättras p g a kollagenstimulering
 • hudens struktur runt ögonen blir bättre p g a kollagenstimulerng
 • huduppstramning generellt I ansiktet, käklinje, hals och dekolletage genom kollagenstimulering
 • handryggar genom kollagenstimulering, ökad syresättning
 • uppstramning av överarmar genom kollagenstimulering och ökad syresättning
 • uppstramning mage genom kollagenstimulering och ökad syresättning
 • uppstramning lår genom ökad kollagenstimulering och ökad syresättning.

Vilka risker och potentiella bieffekter kan man få med carboxybehandling?

Behandlingen sägs allmänt vara ganska smärtfritt, men du kan känna ett lätt obehag, tryck eller sveda när gasen levereras till vävnaden. En del beskriver en ”sprakande” känsla beroende på det behandlade området. Mindre svullnad, rodnad eller t o m ett blåmärke vid injektionsstället kan uppstå.


Vem kan göra en carboxy therapy-behandling?

Så länge du är frisk rent allmänt och inte har några hudsjukdomar eller infektioner I det behandlade området, eller andra medicinska skäl.


När ska man inte göra carboxy therapy-behandling?

När man är gravid, eller vid sjukdomstillstånd, eller samtidigt som botoxbehandlingar I ansiktet.
Behandling kan inte utföras om du har hjärt- eller kärlsjukdom, högt blodtryck, nedsatt lungkapacitet eller andningssvårigheter. Ej heller vid njurfel, epelepsi eller aktiv acne.


Fördelar med carboxybehandlingar

 • snabba och effektiv behandlingsmetod
 • naturlig behandlingsmetod som boostar kroppens egna system och ökar cirkulationen
 • effektiv behandling före och efter operation för att snabba på läkningsförloppet
 • utmärkt behandlingsmetod I kombination med andra metoder tex vid thermage-behandlingar för uppstramning av hud.

Så går det till

Se mer

Kundomdömen